Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Romeinse middag in Elderveld

zondag 23 juni 12:00 uur

Zondag 23 juni staat het Hannesstraatje bij de Drielsedijk vanaf 12.00 uur geheel in het teken van de Romeinse tijd.. De toegang is geheel gratis.

13.00 u - Unieke demonstratie van een Romeinse bruiloft, Veel huwelijkstradities die we nu nog kennen, stammen uit de Romeinse tijd. Toch zijn er ook verschillen. Levende Romeinse Geschiedenis Groep Corbvlo neemt je deze middag mee terug in de tijd en demonstreert hoe een Romeinse trouwceremonie in zijn werk ging.

14.00 u - Officiële opening Romeinse bijenstal. De afgelopen tijd is er in de Boomgaard gebouwd aan een Romeinse bijenstal. Deze zal, omlijst met Romeinse rituelen, officieel worden geopend.

15:00 u - Rondleiding naar Romeins Castellum in Meinerswijk (ca. 45 min.). Zo'n 400 jaar lang was de Rijn de grens (limes) van het Romeinse Rijk. Dit fort is één van de oudste en grootste Romeinse castella.

12:00 u - 16.00 u - Doorlopende activiteiten; Rondleidingen door de Romeinse tuin, er is een infomarkt waar je veel ontdekt over de Bataven en de Romeinen die hier 2000 jaar geleden in deze streek woonden. Proef van de Romeinse kippensoep en diverse Romeinse hapjes. Bezoek een klein Romeins kampement. Ontdek hoe de gewone Romeinse soldaten waren gehuisvest, in kleine eenvoudige tenten, gemaakt van 42 geitenhuiden.

Speciaal voor de jeugd: verkleed je als Romein, Maak van klei een Romeins bord of drinkbeker. Ga met een metaalzoeker op zoek naar muntjes. Maak je eigen Romeinse fibula (speld). Romeinse kinderspelen, etc.

Een Romeinse bruiloft incl. de expositie is een initiatief van Romeinennetwerk Gelderland.


deel deze activiteit