Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Interactie tussen Insecten, bloemen en… heemtuinbezoekers

zondag 11 augustus 14:00 uur

Foto: Carla Harmelink

In de loop van de zomer naderen we de toptijd voor de insecten. Je kan met natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem op 11 augustus kijken welke insecten er zoal in de Heemtuin van Presikhaaf te zien zijn. Als het zonnig weer is, zullen er zeker vlinders rondfladderen, libellen vliegen en zweefvliegen boven de bloemen “hangen”. Het mooie is, dat die insecten er niet “zomaar” zijn. Bepaalde insecten hebben een voorkeur voor speciale planten; daar leven ze van. Of voor bepaalde gebieden, omdat daar hun prooien leven.

Veel planten zijn voor hun voortplanting afhankelijk van insecten. Hun bloemen moeten bestoven worden. Iedereen weet wel wat de rol van bijen daarbij is. Maar hierbij zijn er nog veel meer insecten in het spel.

Kortom, er is samenhang tussen insecten en planten en tussen insecten en specifieke leefgebieden. In de heemtuin is dat heel goed te zien en te ontdekken. Natuurlijk hopen we op zonnig weer, want dan valt er het meest op dit gebied te beleven. En met minder goed weer kan je ook wel aan planten en hun bloemen zien hoe deze zich hebben ingesteld op insectenbezoek.

Kom dus naar de heemtuin aan de Ruitenberglaan 4, die onderhouden wordt door het Natuurcentrum. De gidsen staan om 14.00 uur klaar om je gratis te introduceren in de wondere wereld der insecten. Het duurt ongeveer anderhalf uur. En heb je een loep? Handig om mee te nemen voor dat gepriegel…

Ben je benieuwd naar andere activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem, kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem.Foto: Maria Pompe
Foto: Maria Pompe
Foto: Maria Pompe
Foto: Maria Pompe
deel deze activiteit