Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Ervaar het openbaar vervoer!

maandag 20 mei 14:00 uur

Foto:

ARNHEM - Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een informatiebijeenkomst in Arnhem.

De bijeenkomst op maandag 20 mei begint om 14.00 uur eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar in brasserie De Burcht Drie Gasthuizen, Rosendaalseweg 485 in Arnhem. OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Proefreis

Aan het einde van de informatiebijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs hen met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken. De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kan men bellen met 038 4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.


deel deze activiteit