Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Engels koorconcert in de Nijmeegse Stevenskerk

woensdag 29 mei 14:00 uur

Foto: Simon O'Hea

Op woensdagmiddag 29 mei om 14:00 zal het koor The Renaissance Choir uit Engeland een concert verzorgen in de Nijmeegse Stevenskerk. ?

The Renaissance Choir uit Emsworth in de South Downs wordt beschouwd als een van de beste amateurkoren van Zuid-Engeland. Het repertoire van het koor is een balans tussen muziek uit de Renaissance en hedendaagse muziek. ?The Renaissance Choir zong in het verleden onder meer in de St Pieter in Rome, de kathedralen van Santiago de Compostela en Lissabon, en de Notre Dame van Parijs.

Tijdens de Nederlandse tournee van dit jaar staan vrede en verzoening centraal. De concerten zijn getiteld "This Marriage" ("Dit Huwelijk") en pogen door middel van de harmonieuze muziek van Nederlandse, Engelse en Amerikaanse componisten de wonden van de Brexit en populisme muzikaal te helen. Op het programma staan werken van onder anderen William Byrd en Thomas Tallis (GB), Deryck Gherarde en Orlando di Lasso (NL), en Eric Whitacre en Kurt Knecht (VS); tevens verzorgt The Renaissance Choir de Nederlandse premiere van het werk "If I Should Go" van de Engelse componist Rebecca Dale.

Toegang is gratis, er zal een collecte plaatsvinden bij de uitgang.


deel deze activiteit