Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (12)
    Evenement

Wandelen door de tijd op De Oorsprong

woensdag 17 april 14:00 uur

Foto: Nico van Haasdrecht

OOSTERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen gaat op woensdag 17 april op reis door de geschiedenis van landgoed de Oorsprong.

Het wordt een wandeling over een bijzonder landgoed met een flinke dosis historie. Landgoed Oorsprong is een mooi en gevarieerd gebied met onder andere bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter vertelt over de geschiedenis van de landgoeddelen Hoog en Laag Oorsprong. Water is bepalend geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats. Waar heeft dit toe geleid? Wat stond er eigenlijk op het landgoed? Is er nog iets van te zien? Hoe krijgt men een historisch zwembad een beetje opgewarmd voor een iets minder frisse duik? En hoe zit het met de geschiedenis van het landgoed tijdens de slag om Arnhem in 1944? Allemaal vragen waar de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen antwoord op heeft.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats bij het Drielse Veer langs de Rijn aan de Veerweg in Oosterbeek onderaan de Westerbouwing. Duur: 2 à 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro per persoon, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Gerard van Kerkhoff, 06 23218416 of Job Laan, 06 83179965.


deel deze activiteit