Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (31)
    Evenement

Muziektheater Carmina Ludens treedt op in Bernulphuskerk; 'Hart dat luistert'.

zaterdag 23 februari 20:00 uur

Op zaterdag 23 februari, 's avonds om 20.00 uur, treedt muziektheater Carmina Ludens op in de Bernulphuskerk Oosterbeek met de voorstelling 'Hart dat luistert'.

Het is een programma over aandacht, luisteren, mededogen. Kwaliteiten die hard nodig zijn in onze wereld(politiek). Vaak worden ze betiteld als 'vrouwelijk' maar in deze voorstelling passeren vrouwelijke én mannelijke rolmodellen de revue.

Klankkleur van compassie

Muziek uit alle tijden en windstreken verklankt de weg van compassie. Driemaal klinkt Listen, luister, een korte compositie van John Tavener. Aandachtig luisteren is immers fundamenteel om de innerlijke stem te horen én om ten diepste de ander te horen. Steeds en overal blijken mensen te zoeken naar grenzeloos mededogen, naar een hart dat luistert en zich ontfermt, een oog dat zich niet afwendt van ellende en lelijkheid.

Krachtige aanzet tot liefde

The hope of loving van de jonge componist Jake Runestad (1986) is een compositie in drie delen. Teksten van soefimystica Rabia al Adawiyya (714-801), Franciscus van Assisi en Meister Eckhart zijn in dit stuk samengevoegd tot een spannend muzikaal geheel. Het tijdloze en universele visioen van liefde en vrede vormt de kern van de voorstelling, maar ook de 'wild forces' hebben daarin hun plek en het publiek ontkomt niet aan de allerminst zoetsappige oproep om zélf handen en voeten te geven aan compassie.

De muziek is o.a. van Pärt, Gorecki, Tavener, Pergolesi, Theodorakis en Runestad.

De teksten zijn van o.a. Etty Hillesum, Dag Hammerskjold, Meister Eckhart, Angelus Silesius, Mohammed al Bachiri en Bertolt Brecht.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de website: www.carminaludens.nl en op de avond zelf in de kerk (PIN/contant).

wie?

:

Evenementencommissie Bernulphuskerk Oosterbeek

wat?

:

Optreden muziektheater Carmina Ludens

waar?

:

Bernulphuskerk Oosterbeek, Utrechtseweg 129

wanneer?

:

zaterdag 23 februari a.s., 20.00 uur

entrée?

:

EUR 15,00 kinderen t/m 16 jaar gratis)


deel deze activiteit