Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Liefde en Mantelzorg

donderdag 14 februari 19:30 uur

Op 14 februari, Valentijnsdag organiseren het MVT Arnhem en Pleyade een bijzonder mantelzorg café. Het thema is “Liefde en Mantelzorg.”

Te gast is deze keer Mariska van Gennep. Zij is mantelzorger geweest voor haar man met de ziekte ALS en schreef hierover het boek “ALS heb je niet alleen” (balanceren tussen liefde en mantelzorg) Ze vertelt in dit boek over de liefde voor haar gezin en wat er met je gebeurt als je ineens mantelzorger bent van een ernstig zieke.

Spreker Mariska legt de verbinding tussen wat er al is in “mantelzorgwereld” en wat er zou moeten zijn. Ze vertelt met volle liefde haar verhaal. Over haar gezin en over de ziekte van haar man Sjonny. Ze deelt haar ervaringen als mantelzorger. Slechte, goede en vooral liefde(volle) herinneringen aan een periode die in het teken stond van zorg. Ook vertelt ze over de liefde die je als mantelzorger voor jezelf zou “moeten” hebben. Om goed voor jezelf te kunnen zorgen en om grenzen te kunnen stellen bijvoorbeeld.

Het mantelzorg café wordt deze keer in de avond gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in Malburgstaete, St Gangulphusplein 1 in Arnhem. Toegang is gratis na aanmelding via e.janssen@mvtarnhem.nl of via 026-3270174.


deel deze activiteit