Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Opening glazen plafonds Eusebius

donderdag 15 maart 12:15 uur

ARNHEM - Donderdag 15 maart worden de glazen balkons aan de Eusebiuskerk in Arnhem geopend met een adembenemende actie door wethouder Gerrie Elfrink. Gedeputeerde Josan Meijers verricht van binnenuit de openingshandeling.

Om 12:15 uur zal de opening buiten vanaf de zijde van het stadhuis te zien zijn. Deze twee spectaculaire glazen balkons met zelfs een bodem van glas geven een geweldig uitzicht over Arnhem en omgeving. Ook kan het gerestaureerde beeldhouwwerk bewonderd worden.

Na de oorlog plaatste een beeldhouwer de hoofden van Disney's Zeven Dwergen, Tom Poes en Olie B.Bommel hoog aan de toren. Dit tot grote onvrede van dominee Foeke, hij weigerde dan ook de rekening te betalen. Daarop plaatste de beeldhouwer de hoofden van Foeke en de voorzitster van de Protestantse Gemeente tussen de Zeven Dwergen.

De toren zal begin 2019 helemaal gerestaureerd zijn. Het Rijk, provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en diverse fondsen hebben bijgedragen aan de financiering van de restauratie die in 2009 begon. De glazen balkons op 63 meter hoogte zijn te bereiken met de panoramalift via de kerktoren, een kaartje kost 7,50 euro. Kinderen 50 procent korting. De torens zijn voor het publiek geopend vanaf 16 maart. In het weekend van 17 en 18 maart is er een openingsactie, voor 2.50 euro zijn de balkons te bezoeken.


deel deze activiteit