Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

'Dort wo ich glücklich und selig bin'

zaterdag 1 juni 20:00 uur

Foto:

ELST - Op zaterdag 1 juni geeft het Chorleiterchor Pfalz (Duitsland) in samenwerking met het Elster Mannenkoor een concert in de Grote Kerk in Elst. Het concert heeft als titel: 'Dort wo ich glücklich und selig bin' en begint om 20.00 uur. In het programma zingen beide koren apart en ook samen. Verder zullen verschillende solisten optreden. Het belooft een stralend concert te worden.

Het Chorleiterchor Pfalz maakt rond hemelvaartsdag een korte concertreis in ons land. Op vrijdag bezoeken zij de stad Leiden en op zaterdag Arnhem. Op de zaterdagavond is het concert in de Grote Kerk in Elst en op zondagmorgen zingt het koor tijdens de viering in de R.K. Sint-Martinuskerk aan de Steenstraat 7 in Arnhem.

Het Chorleiterchor, opgericht in 1984, is een dirigentenkoor, dat wil zeggen dat de leden allen dirigent zijn van een of meer andere koren. Het koor bestaat uit zowel dames als heren; de dames zingen dezelfde partij als de eerste tenor, alleen een octaaf hoger. Doel van hete koor is niet alleen samen muziek te maken maar ook elkaar professioneel als dirigenten te ontmoeten. Om die band te versterken maakt het koor regelmatig concertreizen in binnen- en buitenland (http://chorleiterchor.de).

Harald Kronibus, sinds 2004 dirigent van het Chorleiterchor Pfalz is verbonden als docent aan verschillende muziekscholen en dirigent van verschillende koren en orkesten. Daarnaast speelt hij piano en accordeon en treedt hij op als zanger. Tijdens het concert treden verschillende solisten op Ekaterina Kronibus sopraan, Erwin Breitwieser tenor, Sven Flaxmeyer bas en Rudolf Peter organist en pianist. De begeleiding van beide koren tijdens het concert vindt plaats met het Walkerorgel. Dit orgel is op tweede paasdag door de PKN-gemeente in gebruik genomen. Behalve het Chorleiterchor zal ook het Elster Mannenkoor op 1 juni optreden onder leiding van Monique Verhoeven.

Voor toegangskaarten á 12,50 euro (inclusie koffie of thee in de pauze) kan men terecht bij de voorverkoopadressen: Bruna Elst, Primera Elst en Fietswinkel René van Dam in Elst. Tevens zijn kaarten te bestellen via NL82 RABO 0316 88 94 31 ten name van Elster Mannenkoor.


deel deze activiteit