Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

'Boomgrens' toont ruige natuur Zwitserland

zondag 16 juni 13:00 uur

Foto: Kunstfabriek De Transformatie

ARNHEM - Kunstenares Sophie Bekkering exposeert tot en met 30 juni in kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem. Ze toont schilderijen die buiten in de Zwitserse Alpen zijn gemaakt en doeken en keramiek uit haar atelier. Op zondag 16 juni vertelt ze over haar werk.

Sophie Bekkering volgde haar opleiding aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Ze woont en werkt in Arnhem. Bezoekers van de expositie, ‘Boomgrens’ getiteld, worden opgenomen in de ruige natuur van de bergen. Met name bomen fascineren Sophie Bekkering, reden voor haar om ze te volgen tot en met de boomgrens (waarna de rotsen het overnemen). Bekkering vertrekt regelmatig naar Zwitserland om er te werken. Dit leidt tot kunst met een expressieve beeldtaal, waarin kleuren en kleurcontrasten staan voor de kracht en energie van de natuur.

Wie meer wil weten over het werk van Sophie Bekkering, is zondag 16 juni tussen 13.00 en 17.00 uur welkom in kunstfabriek De Transformatie. Bij een kop koffie of thee en natuurlijk Zwitserse chocolade vertelt ze over haar kunst, workshops en schilderreis naar Zwitserland. De expositie wordt voor deze gelegenheid uitgebreid met meer (klein) werk. Het plannen van een bezoek op een andere dag kan via www.sophiebekkering.com.


deel deze activiteit